ICD 2016 Granada, Spanje

ICD GRANADA, SPAIN

ICD staat voor Internationaal Congres voor Diëtisten.

Overgewicht/obesitas valt wel mee hier in Granada denk ik. De mensen die wel overgewicht/obesitas hebben zijn vooral de oudere generaties. Maar goed ik ben hier ook maar kort om die conclusie te treffen. Het lijkt dan alsof mijn collega’s hier weinig werk te doen hebben, zou je denken!

 Maar diëtetiek is een ruimer begrip dan overgewicht of obesitas. Tijdens dit congres die nu al voor de 17e keer georganiseerd is zijn verschillende wetenschappelijke aspecten die met voeding te maken hebben aan bod gekomen: duurzaamheid, industrie, commercie, communicatie, paramedische aspecten, lifestyle, diëtistische handelen, kritisch redeneren en nog veel meer. Als diëtist werken gaat het niet alleen maar om individuele consulten of om een dieetje dit en een dieetje dat.

Ik heb dit congres als leerrijk ervaren en ben vooral trots op mijn collega’s, me included, wat wij doen en kunnen betekenen voor onze samenleving om het gezonder te maken.

Er verandert veel in de wereld en ook op voedingsgebied. Terwijl wij eten vermorsen door te veel op je bord te zetten en vervolgens de rest weg te gooien of dat wij het eten van gisteren niet meer willen eten, omdat het oud is, zijn er mensen op de wereld die uit een prullenbak eten zoeken. Hoe krom is dat!.....

Ik gaf gister een zwerver 5 euro die bij een avondwinkel zat. Hij beedelde  niet eens, hij zat daar gewoon. Wat mij een tevreden gevoel gaf was dat hij meteen naar binnen ging en iets te eten ging kopen. HIJ had honger!

Crisis, crisis, crisis, geloof mij maar, crisis is overal en wij kunnen samen het verschil maken. Hoe?

Door te kijken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Hoe kan je het verschil maken? Als wij het over duurzaam hebben; geen volle borden eten die vervolgens gedeeltelijk weer in de vuilnisbak verdwijnen en kook en koop vooral plantaardig. Het is voor de natuur en de mens goed.

#nieuweinzichten #italwaysseemsimpossibleuntilit’sdone #searchfortruthisendless #nextlevel #ilovemylifeasanutrion #nieuwecollega’sallovertheworld